Cardio

Cardio
Карактеристики:
Комплексност 55%
Губење на масни наслаги 82%
Издржливост 66%
Забава 53%

Кардио фитнес тренингot е основен дел од секоја тренинг програма. Зборот " cardio " значи "аеробен" и е кратенка за "кардиоваскуларен". Подобрувањето на способноста на срцето да донесе кислород до мускулите и во способноста на мускулот да генерира енергија со кислород резултира во зголемување на аеробната физичка спремност. Подобрувањето на аеробниот тренинг има многу придобивки. Многу луѓе велат дека добиваат повеќе "енергија" од нивниот тренинг. Аеробниот капацитет е поврзан со побрз метаболизам, што значи дека телото складираните масти ги гори побрзо. Ова го подобрува губењето на вишокот килограми. Power Plate Студио ви нуди најсовремена REEBOK кардио линија. Машините од овој тип ќе ви овозможат редовен аеробен тренинг,без оглед на временските услови или дел од денот,без здодевни чекања или нехигиенски услови.Сиве овие недостатоци за вас повеке нема да претставуваат проблем.

Кардио тренинг во Power Plate Студио

Кардио-вежбите се неопходни за секоја ефективна програма за тренинг, а не само за согорување маснотии, нои за подобрување на целокупната здравствена состојба. По дефиниција, кардио-тренингот може да биде - трчање, возење велосипед, пливање, трчање на лента, скали, скокање со јаже - за да се одржи висок ритам на срцето во одреден временски период. Кардио-вежбите го зајакнуваат на срцето и белите дробови и се намалува бројот на срцеви отчукувања во мирување, што значи дека напорот вложен да за 10 мин да се истрчаат 1500 метри и ке се намали и ке биде доволно за да ги претрчате за девет минути. Кардио вежбите топат масти а добрата состојба на срцето (кардио-Фитнес) е она што дава издржливоста и способноста да се истрае во спорт и во животот.

Придобивките од кардио-вежбите:

  • забрзување на метаболизмот
  • намалување на холестерол
  • засилен со секрет хормон на раст
  • зголемен прилив на крв во мозокот, кој ја подобрува концентрацијата
  • подобрување на варењето
  • намалување на стресот
  • зајакнување на имунолошкиот систем

Со професионална реебокфитнес опрема и постојан надзор од вашиот личен тренер се чувтвувате сосема безбедно за време на тренингот

Останати активности